Shimlift

KamPa BV heeft een innovatieve spoorstaafbevestiging voor dwarsliggers – ShimLift – ontwikkeld die afrekent met de belangrijkste problemen op overgangen van ballast naar ballastloos spoor. Overgangen komen voor bij overwegen, bruggen, viaducten en tunnels. De in hoogte nastelbare bevestiging bewijst ook zijn nut op andere delen van het spoor waarbij locale verzakkingen gecorrigeerd moeten worden.

Betere spoorligging en efficiënter onderhoud.

Geen verzakkingen van het spoor met blinde vering tot gevolg. Een ballast – bed dat niet meer frequent machinaal of handmatig gestopt hoeft te worden. Minder schade aan bovenbouwcompo – nenten en meer reizigerscomfort.Dat zijn de voordelen van ShimLift,  een innovatieve spoorstaafbevestiging voor dwarsliggers type NS90 en 14002. De in hoogte verstelbare kunststof wig die onder de spoorstaaf wordt geschoven, vormt de kern van een eenvoudige en effectieve oplossing voor verzakking van overgangen van ballast naar bal – lastloos spoor.


De Oplossing

ShimLift maakt gebruik van een kunststof wig die onder de spoorstaaf wordt geschoven en beweegt over een contrawig op de dwarsligger. Door ver – zakkingen in het spoor bij overgangen ontstaat ruimte onder de dwarsliggers. Dit fenomeen staat bekend als blinde vering en leidt tot slaan van de dwars – liggers als de trein erover rijdt.

Met ShimLift kan blinde vering heel effectief worden bestreden, veel beter dan met een stopmachine, die het ballastbed los maakt en waarvan het effect slechts tijdelijk is.

Wij denken graag mee. Bel ons gerust met uw vraag.

BROCHURE SHIMLIFT (NL)
CERTIFICATE of Compliance Shimlift (EN)
INSTALLATION AND MAINTENANCE MANUAL (ENG)
CORRECTIVE COUNTERMEASURE (ENG)
PRODUCTSPECIFICATIES (NL)

ShimLift S

ShimLift R

Ga naar NIOP
Wij denken graag mee. Bel ons gerust met uw vraag.